you may see the doctor now
143
Lesson 19 Words You Should Now Know
Extra Word(s) You Learned in This Lesson
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
ANSWERS
Practice 1: Matching the Body Problem with the Physician
Who Cares for It
1. j
2. h
3. g
4. f
5. c
6. i
7. a
8. b
9. d
10. e
audiologist
dermatologist
internist
nurse practitioner
obstetrician
oncologist
ophthalmologist
optometrist
orthodontist
osteopath
pediatrician
podiatrist
Pdf link to attached file - insert, remove PDF links in C#.net, ASP.NET, MVC, Ajax, WinForms, WPF
Free C# example code is offered for users to edit PDF document hyperlink (url), like inserting and deleting
pdf email link; add url pdf
Pdf link to attached file - VB.NET PDF url edit library: insert, remove PDF links in vb.net, ASP.NET, MVC, Ajax, WinForms, WPF
Help to Insert a Hyperlink to Specified PDF Document Page
pdf hyperlinks; add links to pdf
144
build word pow er in al l subject areas
ANSWERS
Practice 2: Medical Crossword Puzzle
Across
Down
2obstetrician
1dermatologist
3orthodontist
4podiatrist
4pediatrician
5audiologist
VB.NET PowerPoint: Read, Edit and Process PPTX File
PowerPoint editing function, please follow attached link directly. one or more slides from PowerPoint file. How to convert PowerPoint to PDF, render PowerPoint
adding a link to a pdf; add hyperlink pdf document
VB.NET Word: .NET Word Reader & Processor Control SDK | Online
into certain VB.NET Word manipulating application, please follow attached link to find SDK owns the APIs for converting Word document file to PDF, png, gif
active links in pdf; pdf reader link
HOW MANY PEOPLE
are in your family? 
Did you include your pets?
Did you count your cousins and aunts and uncles and grandparents?
Are you a member of a blended family?
Have you ever been to a family reunion?
At first glance, we often assume that we know the meaning of a word.
For instance, the meaning of the word family seems pretty straightforward.
But if you hesitated before answering any of the questions above, you know
that defining a simple word like familyisn’t easy!
Don’t most people assume that a family is the people we live with? But
what about grandparents, who usually don’t live with us? And what about
cousins, who may live across the country or even on another continent? And
what about distant relatives we’ve never met but whose connection to us can
be traced by bloodlines? And  what if we’re the  children of divorced and
remarried parents? Suddenly, definitions are not so simple.
L
E
S
S
O
N
20
words about families
A family is a unit composed not only of children but of men,
women, an occasional animal, and the common cold. 
O
GDEN
N
ASH
(1902–1971)
A
MERICANHUMORIST
This lesson focuses on words about families, and illustrates many of the com-
plications that arise once we try to define something as simple as my family.
VB.NET TIFF: VB.NET Sample Code to Process & Manage TIFF Page
page processing application, please click attached link in the for editing source TIFF file at page powerful & profession imaging controls, PDF document, image
clickable links in pdf from word; accessible links in pdf
VB.NET TIFF: VB Code to Read Linear and 2D Barcodes from TIFF
type from TIFF document image file by following attached link. 2 of 5 barcodes from TIFF image file. Reading Component allows users scan PDF-417 barcode with a
pdf link to specific page; add links to pdf in preview
146
build word pow er in al l subject areas
Anthropologists have devoted decades to studying various cultures and
the many ways they define family relationships. For example, in China, there
are different words for older brother and younger brother. But in traditional
Hawaiian families, there are only two categories: parent and child. Thus, a
child refers to all the females of the parents’ generation as mother and all the
males as father. All brothers and male cousins are called brother, and all sisters
and female cousins are known as sister. Furthermore, in many Spanish-speaking
families, the word mamais used to describe any female, regardless of the fam-
ily relationship.
Following is a list of words referring to families and their various rela-
tionships. Knowing these words will definitely increase your word power,
and may help you think about your own family in new and interesting ways.
WORDS ABOUT FAMILIES
1. ancestor. A person from whom one is descended, especially if
more remote than a grandparent. Our ancestors who lived two or
three generations ago were much smaller in both height and weight,
as were those who lived millions of years before.
2. descendant. A person, animal, or plant that comes from a specific
ancestor. We can  even use the word in relation to nonliving
things. The automobile is the descendant of the horse-and-buggy.
3. dynasty. A sequence of rulers from the same family, such as the
Ming Dynasty in Chinese history, or a family notable for a par-
ticular  quality, such  as wealth.  The Adams  family, which  con-
tributed two presidents and several important authors to our country,
can surely be termed a true American dynasty.
4. family tree. A chart showing the ancestry, descent, and relation-
ship of all members of a family. Our family tree proves the theory
of genetics: way more than half of us have red hair and green eyes.
5. genealogy. A record of the descent of a person, family, or group
from an ancestor or ancestors; or the study of family histories.
The  Internet has provided a  useful tool  for individuals  seeking to
investigate their genealogical roots.
6. generation. Generally, the entire number of people born and liv-
ing at about the same time; technically, the period of 30 years
accepted as the average between the birth of parents and the
birth of their offspring. People call those born between 1965 and
1976 Generation X; is there a name for your generation yet?
VB.NET PowerPoint: Read & Scan Barcode Image from PPT Slide
to represent one in-memory PowerPoint document file and it image from PPT (.pptx) slide, just follow attached link. VB.NET PPT PDF-417 barcode scanning SDK to
pdf link to email; change link in pdf
C# Word: How to Read Barcodes from Word with C#.NET Library DLL
& read barcode image from source Word file. for reading specific barcode type by clicking attached link. C# Word PDF-417 Barcode Reading Tutorial, Detecting C#
adding a link to a pdf in preview; add link to pdf
words about families
147
7. kin. A group of people descended from a common ancestor or
constituting a family, clan, tribe, or race; relatives collectively are
called kinfolk. Gathering all her kin to her side, my great-grandmother
told us the story of her arrival in America.
8. monogamy. Marriage to only one person at a time. Monogamy is
not the only option; some cultures approve other ways of how mar-
riages should be formed.
9. nuclear family. A family unit consisting of a mother, a father, and
their children. A nuclear family of a mother, a father, and two kids is
an idealized version of family life we often see on TV shows.
10. pedigree. An ancestral line of descent or ancestry. Our puppy’s
pedigree was a mystery: she had ears like a beagle and long legs like a
Great Dane!
11. polygamy. The practice of having more than one spouse at a
time, also called plural marriage. Although polygamy is illegal in
America, it is still practiced quietly in some areas. 
12. sibling. One of two or more individuals with a common parent;
a brother or sister. My older brother accuses me of sibling rivalry
because he’s allowed to stay out later than I am.
PRACTICE 1: KNOWING YOUR FAMILY WORDS
Circle the answer that best completes each sentence:
1. Genealogy is 
a. the entire number of a people in a generation.
b. the study of family histories.
c. the descendants of one family.
d. the total number of one’s kin.
2. A family treeis
a. a family that has many branches.
b. a pedigree of an individual.
c. a chart showing a family’s relationships.
d. a family’s financial records.
C# Word: How to Generate Barcodes in C# Word with .NET Library
be easily inserted into MS Word file (.docx C# programming code for individual barcode type, please follow attached link. Create Micro PDF-417 in C# Word, Create
add links to pdf online; adding hyperlinks to pdf documents
148
build word pow er in al l subject areas
3. The Ford family of Detroit is
a. a famous American dynasty.
b. an example of a polygamous family.
c. not at all connected to the car company.
d. a small kinship group.
4. An individual’s descendantsare
a. his wife and their children.
b. his extended family.
c. his siblings.
d. his children and grandchildren.
5. One’s ancestors are
a. one’s brothers and sisters.
b. one’s extended family.
c. the close relatives who lived before.
d. one’s immediate relatives.
6. A group of persons descended from a common ancestor is called
a. a descendant.
b. a family.
c. a dynasty.
d. kin.
7. A line of descent tracing ancestry is often called
a. a pedigree.
b. a kin group.
c. a dynasty.
d. a family.
8. A nuclear family is defined as
a. a family with all its cousins and aunts and uncles.
b. a mother, a father, and their children.
c. a monogamous marriage with no children.
d. a family with more than three children.
words about families
149
9. Polygamy is the practice of
a. marrying in late adolescence.
b. marrying in early adolescence.
c. marrying more than one spouse.
d. marrying in a civil ceremony.
10. A new generation appears, on average,
a. every 30 years.
b. every 100 years.
c. every 50 years.
d. once each century.
PRACTICE 2: RETESTING YOUR KNOWLEDGE
Do the following sentences use this lesson’s words correctly? Write T if the
boldfaced word is used correctly and F if it is not. Read carefully; there may
be tricks in the statements.
_____   1. A kin group is a group of persons descended from a common
ancestor.
_____   2. The nuclear family usually contains two children.
_____   3. The study of genealogy is the exclusive work of anthropologists.
_____   4. A family that contributes great wealth to its community might be
called a dynasty.
_____   5. Monogamyis the most common form of marriage in most European
countries.
_____   6. Your family tree is a description of your parents and your siblings.
_____   7. A pedigree is a record of an ancestral line of descent.
_____   8. Siblingrivalry is the name given to jealousy and competitiveness
between sisters and brothers.
_____   9. Polygamyis illegal in the United States.
_____ 10. A descendant is a person born into the previous generation.
150
build word pow er in al l subject areas
Lesson 20 Words You Should Now Know
Extra Word(s) You Learned in this Lesson
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
ANSWERS
Practice 1: Knowing Your Family Words
1. b
2. c
3. a
4. d
5. c
6. d
7. a
8. b
9. c
10. a
ancestor
descendant
dynasty
family tree
genealogy
generation
kin
kinfolk
monogamy
nuclear family
pedigree
polygamy
sibling
words about families
151
Practice 2: Retesting Your Knowledge
1. T
2. F
3. F
4. T
5. T
6. F
7. T
8. T
9. T
10. F
Documents you may be interested
Documents you may be interested