view pdf winform c# : Change link in pdf file application software tool html windows asp.net online Word%20Power18-part1347

words about politics
173
8. incentive. Something that motivates or encourages someone to
do something, often a reward. During election season, candidates
running for office have a strong incentive to please the voters.
9. infrastructure.  The  basic  facilities  and  services  needed  for  a
community or system to function. We depend on the infrastruc-
ture of our city, including clean water, electricity, and streets in good
condition.
10. legislate. To pass laws or modify existing laws. Women in the
United States struggled for decades until finally, in 1920, the federal
government passed legislation that gave all women the right to vote.
11. mediate. To resolve differences or to bring about a settlement
between conflicting parties. The committee chair often had to medi-
ate between warring groups who refused to modify their opinions.
12. protocol. The customs, regulations, and etiquette that govern a
particular situation; or a document or treaty between states. The
proper protocol when being introduced to royalty is to bow or curtsy;
when meeting elected officials, one waits for the official to extend his
or her hand.
PRACTICE 1: CHECKING YOUR KNOWLEDGE OF 
POLITICAL WORDS
Circle the correct meaning for the italicized word in each sentence.
1. Hierarchy means
a. an order of rank.
b. a group of politicians.
c. a committee decision.
2. Federal is a term for
a. a vote by the people.
b. a central governing body.
c. a savings bank.
3. To facilitate is to
a. vote in an election.
b. make something happen.
c. be elected to office.
Change link in pdf file - insert, remove PDF links in C#.net, ASP.NET, MVC, Ajax, WinForms, WPF
Free C# example code is offered for users to edit PDF document hyperlink (url), like inserting and deleting
add a link to a pdf in acrobat; chrome pdf from link
Change link in pdf file - VB.NET PDF url edit library: insert, remove PDF links in vb.net, ASP.NET, MVC, Ajax, WinForms, WPF
Help to Insert a Hyperlink to Specified PDF Document Page
add link to pdf file; add a link to a pdf
174
build word pow er in al l subject areas
4. A constituent is
a. a member of a group.
b. an elected official.
c. a law about to be voted on.
5. To implement is to
a. submit to a vote.
b. argue for a position.
c. make something happen.
6. Ideologyis
a. a group’s vote.
b. a set of ideas of beliefs.
c. a committee proposal.
7. An incentive is
a. something that motivates.
b. a majority vote.
c. an elected official.
8. To mediate is to
a. agree on a difficult position.
b. propose a new law.
c. resolve differences between two groups.
9. A caucus is
a. a new idea or process.
b. a majority vote.
c. a meeting in support of a particular interest.
10. To legislate is to
a. argue local issues.
b. take a group vote.
c. pass laws.
VB.NET PDF File Compress Library: Compress reduce PDF size in vb.
list below is mainly to optimize PDF file with multiple Program.RootPath + "\\" 3_optimized.pdf"; 'create optimizing 150.0F 'to change image compression
adding hyperlinks to pdf files; add links to pdf acrobat
C# PDF File Compress Library: Compress reduce PDF size in C#.net
list below is mainly to optimize PDF file with multiple Program.RootPath + "\\" 3_optimized.pdf"; // create optimizing 150F; // to change image compression
add hyperlink pdf file; check links in pdf
words about politics
175
PRACTICE 2: USING POLITICAL WORDS IN SENTENCES
Fill in the blanks with words you’ve learned in this lesson.
1. The committee chairperson offered a/an ___________ to the members in
order to get them to agree on her proposal.
2. The ____________ government of the country oversees the individual
states.
3. A senator’s ___________ is the set of beliefs which determine how she
will vote on proposals for new laws.
4. The animal rights group held a town _________ in order to plan the
details of their latest campaign.
5. An effective leader is able to _________ his ideas with the support of his
constituents.
6. The highways of our country are an important part of its ___________.
7. The single most important function of government is to ___________ on
behalf of the people.
8. Every elected official must listen carefully to the desires of his or her
___________.
9. The set of rules or customs by which relations between countries are con-
ducted is called the international ________________.
10. The system that decides which individuals in a group are ranked higher
or lower is called a _________.
Lesson 24 Words You Should Now Know
caucus
constituent
facilitate
federal
hierarchy
ideology
infrastructure
legislate
mediate
protocol
VB.NET PDF Password Library: add, remove, edit PDF file password
Dim setting As PasswordSetting = New PasswordSetting(newUserPassword, newOwnerPassword) ' Change password for an encrypted PDF file and output to a new file.
convert excel to pdf with hyperlinks; add hyperlinks to pdf
C# PDF Password Library: add, remove, edit PDF file password in C#
PasswordSetting setting = new PasswordSetting(newUserPassword, newOwnerPassword); // Change password for an encrypted PDF file and output to a new file.
pdf link; convert a word document to pdf with hyperlinks
176
build word pow er in al l subject areas
Extra Word(s) You Learned in This Lesson
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
ANSWERS
Practice 1: Checking Your Knowledge of Political Words
1. a
2. b
3. b
4. a
5. c
6. b
7. a
8. c
9. c
10. c
Practice 2: Using Political Words in Sentences
1. incentive
2. federal
3. ideology
4. caucus
5. implement
6. infrastructure
7. legislate
8. constituents
9. protocol
10. hierarchy
C# PDF Library SDK to view, edit, convert, process PDF file for C#
and quick navigation link in PDF bookmark. C#.NET: Edit PDF Metadata. PDF SDK for .NET allows you to read, add, edit, update, and delete PDF file metadata, like
add hyperlink to pdf online; adding hyperlinks to pdf
C# PDF Page Rotate Library: rotate PDF page permanently in C#.net
C#.NET PDF Library - Rotate PDF Page in C#.NET. Empower C# Users to Change the Rotation Angle of PDF File Page Using C# Programming Language in .NET Application
change link in pdf; add links to pdf
YOU’RE  TOO  YOUNG
to remember that far-off historical time before com-
puters existed, although it wasn’t really so long ago. Just ask your parents.
But you may well remember way back to the day you first sat down at a com-
puter, or better yet, that day when you were first allowed to sit at the com-
puter as long as you wanted and you discovered all the amazing things it
could do.
A computer is like a whole universe in a box, a doorway for education,
entertainment, and much more. It provides a way for you to communicate
with friends, as well as make new ones all over the world. You probably have
access to a computer at your school, library, or at home. And you probably
know how to do a lot of different computer activities. What you may not
know are the definitions of some words associated with computers.
Here’s a list of computer words whose precise definitions you need to
know. The words may describe things you see or activities you perform fre-
quently on the computer, or they may describe ideas and issues about com-
puters of which you’re only vaguely aware. As you read the list, write down
L
E
S
S
O
N
25
words about computers
Computers make it easier to do a lot of things, but most of the
things they make it easier to do don’t need to be done.
A
NDY
R
OONEY
(1919– )
A
MERICANHUMORIST
This  lesson  focuses  on  words  associated  with  computers,  many  of  which
describe things you probably do every day.
.NET PDF SDK - Description of All PDF Processing Control Feastures
Easy to change PDF original password; Options for setting PDF security PDF Hyperlink Edit. Support adding and inserting hyperlink (link) to PDF document; Allow to
add a link to a pdf file; convert excel to pdf with hyperlinks
RasterEdge .NET Document Imaging Trial Package Download Link.
PDF Files; Split PDF Document; Remove Password from PDF; Change PDF Permission Settings. PDF to HTML; C#: Convert PDF to Jpeg; C# File: Compress PDF; C# File
add hyperlink to pdf online; convert doc to pdf with hyperlinks
178
build word pow er in al l subject areas
other computer-connected words that come to mind, and look them up in a
dictionary to make sure you really understand them.
WORDS THAT DESCRIBE COMPUTER FUNCTIONS AND ACTIVITIES
1. browser. A computer browser is a program on your computer
that lets you view, download, and use sites on the Internet. A
browser is also a person who explores, as in a library or on the
Internet. I like the browser I’ve always used to surf the Internet, but
my geeky brother wants to switch us to some new one he says down-
loads ten times faster.
2. copyright law. The law that grants to the author (or other owner
of the copyright) the exclusive right to make copies or allow
others to make copies of anything created or written, including
literary,  musical,  artistic,  audio,  or  video  works.  This  law
applies  to  almost  everything  you  read  on  the  Internet.  For
example, you may not copy a newspaper story or an encyclo-
pedia  article without  getting permission from  the  author  or
owner of the article. The committee discovered that Bill broke the
copyright law because he downloaded the story and then claimed that
he had written it.
3. desktop publishing. The use of computer software on a personal
computer  to  design  and  produce  publications.  Our  student
newspaper now looks like a real paper because we use a desktop pub-
lishing program.
4. domain name. An Internet address owned by a person or organi-
zation to identify the location of its Web pages. Domain suffixes
indicate the type of material on the pages: .com for commercial
enterprises; .org for nonprofit organizations; .gov for govern-
ment  websites;  .edu  for  educational  institutions.  What’s  the
domain name of your school? The website you visit most often?
5. icon. A picture or image that represents something. On a com-
puter, an  icon is a picture or symbol for a command, pro-
gram, or function. The use of icons to represent words and ideas
allows users who speak different languages to understand the same
information.
words about computers
179
6. ISP (Internet service provider). A company or organization that
provides access to the Internet, usually for a fee. Service, as
electronic signals, may come from a phone company through
telephone wires or a cable company through TV cables. I saw
lots of TV commercials promising better, faster download time, but I
don’t want to change my Internet service provider.
7. search engine. Computer software that searches the Internet for
documents containing a keyword, phrase, or subject you sub-
mit. Many people type their own name into a search engine to see
where they appear on the Internet; the results can be surprising.
8. social networking. Websites that enable people to meet and share
information.  MySpace.com  and  Facebook.com  are  two  extremely
popular and competitive social networking sites.
9. spam.  Unrequested  commercial  messages  usually  sent  as
emails. Many computer users complain that unwanted spam mes-
sages are a frequent and unpleasant interruption.
10. streaming.  To  stream  is to flow, as  in a river. As a computer
word, streaming refers to the technology that enables the deliv-
ery  of  a  steady  stream  of  information  or  images,  such as  a
streaming video of a live concert. Viewing streaming video on a
computer feels like watching a private showing of a blockbuster film
on your own personal movie screen!
11. URL (Uniform Resource Locator). The system used for specify-
ing addresses on the Internet. Each individual file or page has
its own URL, which is located on the address bar at the top of
your Internet browser window. Be sure to type the information in
a URL carefully so your browser knows where to go.
12. World Wide Web (www). The complete set of electronic docu-
ments connected over the Internet. Informally, the terms Inter-
net, the Web, and online are used interchangeably. Which term
do you and your friends use most often? When you’re wandering
around the World Wide Web, you can be described as surfing the Web
or browsing the Internet.
180
build word pow er in al l subject areas
PRACTICE 1: MATCHING THE COMPUTER WORD WITH 
ITS DEFINITION
Draw lines to match each computer word with its definition.
Computer Word
Definition
1.copyright law
a. websites for making friends
2.browser
b. continuous flow of material over the Internet
3.search engine
c. the exclusive ownership of material by an author
4.ISP
d. online address
5.icon
e. software that looks up websites
6.spam
f. the system for finding Web pages
7.URL
g. program for accessing Web pages
8.streaming
h. unwanted emails
9.domain name
i. service that provides Internet access
10.social networking
j. image that represents files or functions online
PRACTICE 2: COMPUTER WORDS WORD SEARCH
Find and circle the words from this lesson in the word search puzzle below.
Words may appear backwards, vertically, or horizontally.
H
S
B
D
N
W
H
V
D
T
G
P
S
I
I
L
R
U
V
V
Z
V
E
E
P
K
M
P
G
X
X
T
U
W
Y
I
D
N
D
I
H
Z
J
D
P
M
H
Y
J
D
M
R
F
S
B
X
T
F
Y
S
F
G
D
K
V
E
W
P
O
B
V
X
I
O
P
N
I
L
O
T
M
A
W
K
O
A
F
R
D
N
M
R
Y
N
M
K
W
K
O
O
K
U
S
T
I
H
Y
I
X
C
A
H
P
M
D
D
P
P
N
L
L
P
I
P
S
J
I
M
L
I
D
M
A
S
A
Z
O
S
X
S
F
H
N
T
Y
R
Q
M
O
C
L
C
T
F
H
O
M
A
F
H
D
Y
I
N
D
H
K
G
J
I
N
S
J
K
I
J
U
D
C
H
N
W
L
V
J
A
Q
U
Z
A
R
I
P
T
Q
T
C
A
S
T
V
X
Q
L
I
Y
P
J
A
L
B
R
O
W
S
E
R
R
X
P
T
A
T
V
G
words about computers
181
Word Bank
Lesson 25 Words You Should Now Know
Extra Word(s) You Learned in this Lesson
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
_______________________________________
ANSWERS
Practice 1: Match the Computer Word with Its Definition
1. c
2. g
3. e
4. i
5. j
6. h
7. f
8. b
9. d
10. a
browser
copyright law
desktop publishing
domain name
icon
ISP
search engine
social networking
spam
streaming
URL
World Wide Web
browser
copyright
domain
Internet
ISP
spam
URL
182
build word pow er in al l subject areas
Practice 2: Word Search for Computer Words
H
S
B
D
N
W
H
V
D
T
G
P
S
I
I
L
R
U
V
V
Z
V
E
E
P
K
M
P
G
X
X
T
U
W
Y
I
D
N
D
I
H
Z
J
D
P
M
H
Y
J
D
M
R
F
S
B
X
T
F
Y
S
F
G
D
K
V
E
W
P
O
B
V
X
I
O
P
N
I
L
O
T
M
A
W
K
O
A
F
R
D
N
M
R
Y
N
M
K
W
K
O
O
K
U
S
T
I
H
Y
I
X
C
A
H
P
M
D
D
P
P
N
L
L
P
I
P
S
J
I
M
L
I
D
M
A
S
A
Z
O
S
X
S
F
H
N
T
Y
R
Q
M
O
C
L
C
T
F
H
O
M
A
F
H
D
Y
I
N
D
H
K
G
J
I
N
S
J
K
I
J
U
D
C
H
N
W
L
V
J
A
Q
U
Z
A
R
I
P
T
Q
T
C
A
S
T
V
X
Q
L
I
Y
P
J
A
L
B
R
O
W
S
E
R
R
X
P
T
A
T
V
G
Documents you may be interested
Documents you may be interested